Näin löydät suomalaiset vaikuttajat somesta

Vaikuttajien löytäminen toisesta maasta voi olla melkoinen haaste, koska et tunne paikallista vaikuttajapoolia! Onneksi on työkaluja, joiden avulla löydät oikeat vaikuttajat nopeasti ja helposti. Kokosimme vinkit suomalaisten vaikuttajien löytämiseen omalta markkina-alueeltasi!

Vaikuttajamarkkinointi Suomessa

Vaikuttajamarkkinoinnin arvo oli noin 27,9 milj. € vuonna 2020 ja 58% mainostajista kertoo käyttävänsä vaikuttajamarkkinointia. Suomalaisista noin 2.5 miljoona käyttää Instagramia kuukaudessa. Heistä  73% suomalaisista Instagram-käyttäjistä seuraa vaikuttajia kyseisessä kanavassa.

Arviolta noin 80% B2C-brändeistä on ulkoistanut vaikuttajamarkkinoinnin ammattilaisille.

Helpottaaksemme sinua, olemme laatineet luettelon suurimmista suomalaisista vaikuttajista, parhaista paikallisista fitness-vaikuttajista, lifestyle vaikuttajista ja lopuksi ohjeita paikallisten vaikuttajien löytämiseen!

1. Suosituimmat paikalliset vaikuttajat

#1 Joalin Loukamaa, @_joalin, seuraajia 2 806 000
#2 Kimi Räikkönen, @kimimatiasraikkonen, seuraajia 1 952 000
#3 Helly Luviin, @hellyluv, seuraajia 1 720 000
#4 Valtteri Bottas, @valtteribottas, seuraajia 1 676 000
#5 Konsta Punkka, @kpunkka, seuraajia 1 343 000
#6 Heikala, @heikala, seuraajia 1 269 000
#7 @nude_yogagirl, seuraajia 1 246 000

screenshot of Finnish influencers in Promoty Discovery

2.Suosituimmat paikalliset fitness-vaikuttajat

#1 Erna Husko, @ernahusko, seuraajia  327.1k
#2 Pernilla Bockerman, @pernillabockerman, seuraajia 210k
#3 Martina Aitolehti, @martinaaitolehtiofficial, seuraajia 147.6k
#4 Amanda Essen, @svagtillstark, seuraajia 52.2k
#5 Eevi Teittinen, @eeviteittinen , seuraajia 130k
#6 Joeel Vatanen, @ptvatanen, seuraajia 122.5k

3.Suosituimmat paikalliset lifestyle vaikuttajat

#1 mmiisas , seuraajia 436k
#2 Pinja Sanaksenaho, @Pikkupinsku , seuraajia 285k
#3 Janni Hussi, @jannihussi , seuraajia 281k
#4 Herbalisti , seuraajia 273k
#5 Veronica Verho, @mariieveronicaofficial , seuraajia 265 k
#6 Ilona Ylikorpi, @ilonaylikorpi , seuraajia 226.5k
#7  Sara Sieppi, @sarasieppi , seuraajia 225k

📝 Opas: Miten löydät suomalaiset vaikuttajat

1. Etsi suomalaiset vaikuttajat Instagramista

Vaikuttajia voi löytää kolmella tavalla: asiakaskunnasta, manuaalisesti Instagramista tai käyttämällä vaikuttajamarkkinointialustaa. Toisen vaihtoehdon osalta vaikuttajia voidaan etsiä osuvien hashtagien, sijainnin tai vastaavien profiilien perusteella.

a.) Käytä hashtageja

Löydät mahdollisia vaikuttajia käyttämällä hashtageja: muista tarkistaa asiaankuuluvat hashtagit sekä englanniksi että suomeksi. Tässä on joitain hashtag-ideoita, jotka voit tarkistaa yrittäessäsi löytää suomalaisia vaikuttajia:

▸ #finnishinfluencer #vaikuttaja #vaikuttajamarkkinointi #vaikuttajatFinland
▸ kaupunkeja sisältävät hashtagit – kuten #helsinki
▸ maan nimi, kuten #suomi, #suomalainen #finnish
▸ #mainos, #ad
▸ #yhteistyo, #kaupallinenyhteistyo

b.) Kokeile sijaintia📍

Kun vaikuttajat julkaisevat Instagramissa, useimmat heistä lisäävät myös sijainnin saadakseen suuremman kattavuuden. Siksi on järkevää etsiä eri paikkoja Suomessa! Jos etsit suomalaisia vaikuttajia, kannattaa tarkistaa Suomen suurimmat kaupungit: Helsinki, Espoo, Tampere, Turku, Oulu.

c.) Samankaltaisia profiileja

Kun olet löytänyt Instagram-vaikuttajan, jonka kanssa haluat työskennellä, voit tarkistaa profiilit, jotka ovat samankaltaisia kuin hänen. Kun käytät mobiililaitetta napsauta tätä varten pientä 🔽-painiketta heidän profiilissaan “Viesti”-painikkeen vieressä, tai pientä nuolipainiketta “Seuraa”-painikkeen vieressä, kun käytät pöytäkonetta.

Instagram haku

2. Löydä suomalaiset vaikuttajat helposti Promotysta

Koska vaikuttajien löytäminen manuaalisesti Instagramista on liian aikaa vievää, suosittelemme vaikuttajamarkkinointialustaa.

Esimerkiksi Promoty on työkalu, joka helpottaa vaikuttajien löytämistä huomattavasti: voit käyttää vaikuttajahakuamme tai perustaa vaikuttajakampanjan, johon kiinnostuneet vaikuttajat hakevat työskentelemään brändisi parissa. Käydään läpi molemmat vaihtoehdot!

a) Käytä Promotyn omaa vaikuttajien hakukonetta eli discoverya

Promoty Discovery antaa sinulle pääsyn maailmanlaajuiseen Instagram-vaikuttajien tietokantaan. Suodattimien avulla löydät juuri oikeat vaikuttajat brändillesi!

Jos etsit suomalaisia vaikuttajia, voit asettaa vaikuttajan sijainniksi Suomen. Lisäksi voit rajata hakuasi vaikuttajan seuraajien, iän, kiinnostuksen kohteiden ja muiden kriteerien mukaan.

Jos etsit vaikuttajia, joilla on suomalainen yleisö, voit suodattaa maailmanlaajuista tietokantaamme vaikuttajien yleisön mukaan. Näin löydät yhteistyökumppaneita, joiden seuraajat sopivat kohderyhmääsi!

Jokaisesta vaikuttajasta näet myös heidän Instagram-tilastonsa, yleisödemografiansa, seuraajien uskottavuuden, merkittävät seuraajat, samankaltaiset profiilit ja paljon muuta.

Tässä esimerkki ruotsalaisen vaikuttajan profiilin tiedoista, jotka näet Discoveryllamme.

Instagram statistiikka

Meillä on vahva kokemus työskentelystä suomalaisten vaikuttajien kanssa.

Promoty on kansainvälinen yritys, jolla on vahva kokemus kampanjoiden toteuttamisesta kaikkialla Skandinaviassa ja Baltiassa. Jos olet kiinnostunut vaikuttajamarkkinoinnista tai haluat saada apua oikeiden vaikuttajien löytämiseen brändillesi, ota yhteyttä:

Lue lisää aiheesta